Bors cu perisoare din ciuperci

Printeaza

Bors cu perisoare din ciuperci din: ciuperci, rosii, morcov, patrunjel, telina, ceapa, verdeata, ou, orez, ulei, unt, sare, piper, bors.

Ingrediente:Bors cu perisoare din ciuperci

  • 1/2 kg ciuperci
  • 3-4 roşii
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1/4 ţelină mică
  • 2 cepe
  • verdeaţă (mărar, pătrunjel)
  • 1 ou
  • 1-2 linguri orez
  • 1-2 linguri ulei
  • 20 g unt
  • sare
  • piper
  • 1/2 kg borş de casă

 

 

Mod de preparare:

Ceapa, morcovul, pătrunjelul şi ţelina le cureţi, le tai fin, le înăbuşi în 1-2 linguri ulei de măsline şi apoi le fierbi în cca. 1 1/2 l apă.

Când sunt aproape fierte legumele, adaugi borşul, laşi să mai dea câteva clocpte, adaugi sare şi roşiile fierte şi strecurate.

Mai laşi să dea încă în 2-3 clocote şi pui perişoarele, preparate din ciuperci albe.

Cureţi şi speli bine ciupercile, le scurgi, le tai după dorinţă şi apoi le înăbuşi cu untul.

Le dai prin maşina de tocat de 2 ori, adaugi sare şi piper după gust, 1 lingură de ceapă înăbuşită la început şi păstrată, oul bătut bine şi orezul ales, spălat şi scurs.

In oala cu legumele fierte, borşul şi roşiile, pui perişoarele şi le laşi să fiarbă, iar când se ridică deasupra e semn că s-au fiert.

Adaugi verdeaţă tocată mărunt, 2-3 frunze de leuştean pentru gust şi aromă şi serveşti borşul fierbinte, cu pâine sau cu mămăliguţă pripită, alături de un delicios ardei iute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Bors cu perisoare de pui

Bors cu perisoare de pui

Bors cu perisoare de pui din: carne tocata, ceapa, usturoi, pesmet, ou, paste, morcov, fasole, rosii, bors, sare. Ingrediente: 500 g carne tocată de viţel o ceapă mică 2 căţei usturoi 75 g pesmet un ou 100 g paste 1/2 legătură mărar un morcov 200 g fasole păstăi congelată 4-5 roşii mici 2 cuburi concentrat […]

 

Bors cu perisoare si legume

Bors cu perisoare si legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi, pesmet, ou, paste, fasole, rosii, bors. Ingrediente: 500 g carne tocată de viţel o ceapă mică 2 căţei usturoi 75 g pesmet un ou 100 g paste 1/2 legătură mărar un morcov 200 g fasole păstăi congelată 4-5 roşii mici 2 cuburi concentrat de […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.