Bors cu perisoare de peste si legume

Printeaza

O reteta delicioasa de bors cu: peste, crap, ceapa, morcov, ardei gras, orez, paine, ou, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:

  • 1 şi 1/2 kg de crap
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei graşi
  • 3 linguri de orez
  • 2 felii de franzelă
  • 1 ou
  • 2 lingură pastă de tomate
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • bors

 

Mod de preparare:

Crapul se spală, se curăţă, se taie capul şi se dă deoparte. Carnea se curăţă de pe oase. Capul se fierbe în 4 litri de apă cu sare, timp de 35 minute, după care se strecoară supa. Zeama de peşte se pune din nou la fiert cu ceapa tocată mărunt, ardeii şi morcovii daţi pe răzătoarea mare.

Se fierbe totul cam 15 min. Carnea de crap se toacă la maşină, se amestecă îm­preună cu orezul, felia de franzelă înmuiată în apă şi stoarsă, sare, piper, ou. Se fac perişoare cu mâna umezită şi se pun deoparte.

In supa care fierbe se adaugă pasta de tomate, borş şi perişoarele. La sfârşit, se trage oala de pe foc şi se pune puţin ulei şi verdeaţă tocată. Când se serveşte, se adaugă 1 lingură de smântână.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.