Bors cu hribi uscati si ceapa

Printeaza

O reteta delicioasa de bors cu:hribi, ceapa, ulei, faina, orez, leustean, sare, piper.

Ingrediente:

  • 200g hribi uscaţi
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • 1 lingură făină
  • 4 linguri orez
  • 1 I borş
  • 1 leg. leustean
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Puneţi hribii la înmuiat pentru 2-3 ore, apoi tăiaţi-i în felii şi puneţi-i la fiert în 2,5 I apă. Ceapa tocată mărunt căliţi-o în ulei, apoi puneţi făina şi după 1 minut stingeţi cu 1 ceaşcă din zeama în care fierb ciupercile.

Puneţi sosul obţinut în oala cu ciupercile, adăugaţi orezul fiert separat şi mai lăsaţi să fiarbă 5-6 minute. La final, puneţi borşul fiert separat, leuşteanul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.