Borş cu găină de ţară

Printeaza

Borş cu găină de ţară: gaina, ceapa, morcov, ardei gras, radacina de patrunjel, radacina de telina, bors, oua, smantan, patrunjel, leustean, sare, piper.

Ingrediente:Borş cu găină de ţară

  • 1 găină
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 1/2 rădăcină pătrunjel
  • 1/2 rădăcină ţelină
  • 1 I borş
  • 2 ouă
  • 100 g smântână
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de leuştean
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui găina la fiert în apă cu sare. lei spuma si laşi să fiarbă, până când carnea este aproape fiartă. Scoţi apoi găina şi o tai bucăţele.

In apa în care a fiert găina pui legumele: ceapa şi ardeiul tocate mărunt, morcovul, rădăcina de pătrunjel şi rădăcina de ţelină date prin răzătoarea mare. După aceea, adaugi şi bucăţile de carne de găină şi laşi să fiarbă împreună, până când legumele sunt fierte. Borşul îl pui la fiert într-un ibric şi îl adaugi peste leuşteanul tocat.

Când fierbe, pui peste legume şi carnea. Mai pui toată zeama la fiert încă 10 minute. Potriveşti gustul de sare şi piper.

Intr-un castron amesteci smântână cu ouăle. Peste pasta obţinută pui câteva linguri de zeamă şi ames­teci. Această compoziţie o torni peste borş, după ce focul s-a oprit. Amesteci bine până se omoge­nizează toată zeama. La sfârşit, presari pătrunjel proaspăt tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.