Bors cu ciuperci
PrinteazaBors cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcov, telina, albitura, bors, orez, verdeata, ulei, sare.
- 1/2 kg ciuperci
- 2 cepe
- 2 morcov
- 2 ţelină
- albitură
- 2 cană de borş
- 2 linguri de orez
- verdeaţă
- 1 lingură de ulei
- sare
Mod de preparare:
Ciupercile se spală şi se taie mărunt. Ceapa, morcovul, ţelina, albitura se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se călesc în ulei cu puţină apă. Apoi se pun la fiert în 2 l de apă cu sare.
Când legumele sunt pe jumătate fierte, se adaugă ciupercile şi orezul. După ce au fiert, se adaugă borşul, o lingură de ulei şi se mai lasă să dea în câteva clocote.
La sfârşit se adaugă verdeaţa fin tocată şi se potriveşte de sare.
Pofta buna!