Bors cu carne de iepure

Printeaza

O reteta delicioasa de bors  de iepure cu: carne de iepure, morcov, ceapa, bulion, tarhon, slanina afumata, verdeata, bors.Bors_de_iepure

Ingrediente:

  • şiră şi coaste de iepure
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • o lingură bulion de roşii
  • frunze de tarhon
  • 100 g slăninuţă afumată (feliuţe)
  • multă verdeaţă
  • bors

 

Mod de preparare:

Din carnea de iepure (frăgezită înainte) se separă pulpele şi pieptul pentru friptură, iar coastele şi şira spinării cu muşchii de pe spate se pun la fiert împreună cu ceapa, morcovul şi sare, în 2 l apă.

După ce carnea s-a pătruns, se strecoară supa şi se pune într-o oală, împreună cu carnea fiartă.

Se mai adaugă 2 I de apă, bulion (sau suc de roşii) pentru culoare, tăiţei de casă; se dă în câteva clocote împreună cu slăninuţă tăiată felii subţiri.

Când e aproape gata, se adaugă borsul si se lasa sa fiarba cateva minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.