Bors cu carne de iepure
PrinteazaO reteta delicioasa de bors de iepure cu: carne de iepure, morcov, ceapa, bulion, tarhon, slanina afumata, verdeata, bors.
Ingrediente:
- şiră şi coaste de iepure
- 2 morcovi
- 1 ceapă mare
- o lingură bulion de roşii
- frunze de tarhon
- 100 g slăninuţă afumată (feliuţe)
- multă verdeaţă
- bors
Mod de preparare:
Din carnea de iepure (frăgezită înainte) se separă pulpele şi pieptul pentru friptură, iar coastele şi şira spinării cu muşchii de pe spate se pun la fiert împreună cu ceapa, morcovul şi sare, în 2 l apă.
După ce carnea s-a pătruns, se strecoară supa şi se pune într-o oală, împreună cu carnea fiartă.
Se mai adaugă 2 I de apă, bulion (sau suc de roşii) pentru culoare, tăiţei de casă; se dă în câteva clocote împreună cu slăninuţă tăiată felii subţiri.
Când e aproape gata, se adaugă borsul si se lasa sa fiarba cateva minute.
Pofta buna!