Bors cu carne de miel

Printeaza

Bors cu carne de miel din: cap de miel, picioare de miel, ceapa, morcov, patrunjel, orez, smantana, patrunjel, leustean, bors, apa, ou, sare.

Ingrediente:Bors cu carne de miel

  • un cap de miel
  • picioarele din faţă
  • 3-4 cepe verzi
  • un morcov
  • un pătrunjel
  • 2 linguri orez
  • un pahar smântână
  • pătrunjel verde tocat
  • o crenguţă leuiştean
  • 1 l borş
  • 2 l apă
  • un ou
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă bine capul de miel, se taie urechile şi vârful botului cu tot cu nas. Se spală bine apoi toată carnea.

Intr-o oală de trei litri se pune apa şi se aşează pe plită, la foc domol, în oală se pun carnea, legumele rase pe râzătoare, ceapa tocată şi se lasă să fiarbă. Se scoate spuma şi se îndepărtează. Când carnea este fiartă se adaugă orezul şi se lasă încă 15 minute să fiarbă.

Apoi se adaugă leuşteanul şi borşul şi se lasă să mai dea vreo doua clocote. După aceea se scoate leuşteanul. Se drege borşul cu smântână amestecată cu un gălbenuş bătut şi se serveşte.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.