Bombonele cu nuca si cacao

Printeaza

Bombonele cu nuca si cacao din: zahar, lapte, rom, biscuiti, nuca, cacao, unt.

Ingrediente:Bombonele cu nuca si cacao

  • 1/2 kg zahăr
  • 200-300 ml lapte
  • 2 linguriţe esenţă de rom
  • biscuiti
  • nuca
  • cacao
  • unt

 

Mod de preparare:

Se pun pe foc, într-o cratiţă, 1/2 kg zahăr, 200-300 ml lapte şi 2 linguriţe esenţă de rom, până când zahărul se topeşte şi laptele este fierbinte.

Separat se amestecă 1/2 kg biscuiţi măcinaţi fin, 2 linguri de nucă măcinată şi 2 linguri cacao. Se adaugă 100-200 g unt 80% grăsime tăiat cubuleţe, iar deasupra se toarnă laptele fierbinte.

Se omogenizează totul cu o lingură de lemn şi se lasă până când compoziţia devine potrivită pentru modelat. Se ia aluat în palmă, la mijloc se pune câte o vişină din vişinată, se fac biluţe şi apoi se tăvălesc prin nucă de cocos rasă.

Se păstrează la frigider.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.