Bomboane cu nuca de cocos

Printeaza

Bomboane cu nuca de cocos din: unt, zahar, smantana, nuca de cocos, ciocolata, unt, nuca.

Ingrediente:Bomboane cu nuca de cocos

  • 150 g unt
  • 150 g zahăr
  • 250 ml smântână dulce
  • 210 g nucă de cocos
  • 250 g ciocolată cu lapte
  • 80 g unt
  • nucă măcinată

 

Mod de preparare:

Topeşte untul cu zahărul şi smântână. Opreşte focul şi adaugă nuca de cocos. Compoziţia astfel obţinută, întinde-o într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Presează bine şi acoperă tot cu folie de aluminiu.

Lasă la rece minimum trei ore. îndepărtează folia şi taie în pătrate potrivit de mari. Dacă se fărâmiţează, modelează-le cu degetele sau cu lama unui cuţit.

Separat, pregăteşte glazura. Topeşte untul la bain-marie împreună cu ciocolata. Tapetează o tavă cu hârtie de cept şi toarnă o parte din glazură. Aşază pătrăţelele de cocos şi pune câte o linguriţă cu glazură pe fiecare pătrăţel.

Lasă la congelator vreme de 15-20 de minute.

Cu un cuţit, îndepărtează surplusul de ciocolată. Poţi face câteva dungi de ciocolată albă sau cu lapte. Păstrează bomboanele în frigider cel mult şapte zile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.