Bomboane cu hrisa, cacao, fructe si miere

Printeaza

Bomboane cu hrisa, cacao, fructe si miere din: hrişcă, nuci măcinate, migdale, curmale, seminţe de susan, seminţe de floarea-soarelui decojite, cacao, miere, sare, de scorţişoară.

Ingrediente:Bomboane cu hrisa, cacao, fructe si miere

  • 300 g hrişcă
  • 200 g nuci măcinate
  • 150 g migdale fin măcinate
  • 10 curmale
  • 100 g seminţe de susan
  • 100 g seminţe de floarea-soarelui decojite
  • 50 g cacao
  • 50 g miere
  • câte 1 praf de sare şi de scorţişoară fin măcinată

 

Mod de peparare:

Pui într-un bol boabele de hrişcă, le speli, scurgi apa şi le opăreşti cu un volum de apă de două ori mai mare decât volumul lor. După ce s-a răcit apa, păstrezi bolul în frigider până a doua zi.

Cureţi curmalele de sâmburi şi le hidratezi 2 ore, în apă rece cât să le acopere, eventual ameste­cată cu esenţă de rom.

Mixezi în blender nucile, migdalele, seminţele de susan, curmalele scurse şi seminţele de floarea-soarelui.

Amesteci compoziţia obţinută cu hrişcă scursă, mierea, scorţişoara şi sarea, până obţii o compoziţie omogenă.

In jumătate din compoziţie, încorporezi praf de cacao. Modelezi bomboane cu diametrul de 3-4 cm şi le aşezi pe un platou, alternând culorile.

Bomboane cu hrisa, cacao, fructe si miere

Bomboane cu hrisa, cacao, fructe si miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.