Bomboane de ciocolata cu alune

Printeaza

O reteta delicioasa de bomboane de ciocolata cu alune din: cacao, ciocolata neagra, alune, oua, unt, zahar, faina, cacao si praf de copt.

Ingrediente:Bomboane de ciocolata cu alune

  • 100 g cacao
  • 200 g de ciocolata neagra de menaj
  • 175 g de alune neprajite si nesarate
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • 25 g cacao
  • o lingurita de praf de copt

 

Mod de preparare:

Ciocolata de menaj se taie in bucati si se topeste in apa fierbinte. Alunele se macina bine. Se iau albusurile de la ou si se bat.

Untul si zaharul se mixeaza cu galbenusurile pana nu se mai simte zaharul.

Intr-un alt bol, se mixeaza faina, cacaoa, nucile pisate, praful de copt. La final se adauga albusurile.

Totul se pune intr-o forma, in hartie de copt si se da la cuptor preincalzit la 160 grade Celsius timp de 25 de minute.

Dupa ce se raceste, se taie bucati 4×4 cm care se dau prin cacao, restul de ciocolata menajera ramas si restul de alune.

Bomboane de ciocolata cu alune

Bomboane de ciocolata cu alune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.