Boluri cu pui si lipii

Printeaza

Boluri cu pui si lipii din: porumb, ulei de masline, tortilla, friptura de pui, patrunjel, lamaie, ardei, maioneza, ketchup, salata iceberg.

Ingrediente:Boluri_cu_pui_si_lipii

  • 1 ştiulete de porumb
  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • 4 bucăţi tortilla
  • 200 g friptură de pui – gata făcută,
  • o mănă de pătrunjel proaspăt
  • zeama şi coaja rasă de la 1 lamaie, plus zeama de la 1/2
  • 4 bucăţi ardei iute, tocat
  • 2 linguri maioneză dietetică
  • 1 linguriţă ketchup picant
  • 1 salată iceberg

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Unge ştiuletele cu ulei şi prăjeşte-l intr-un vas neaderent pănă cănd se pătrunde şi se rumeneşte bine, apoi taie boabele cu cuţitul.

Incălzeşte tortilla in cuptor, pe rănd, pănă cănd se rumenesc uşor. Răsuceşte ca să modelezi un “bol”.

Sfăşie friptura de pui şi combin-o cu pătrunjelul, zeama de lămăie, ardeiul iute şi potriveşte gustul de sare şi piper.

Combină maioneza cu ketchup-ul, zeama de lămăie rămasă şi puţină apă ca să obţii o vinegretă. Aşază frunzele de salată in bolul de servit, friptura de pui, porumbul şi stropeşte cu vinegreta.

Boluri cu pui si lipii

Boluri_cu_pui_si_lipii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.