Boles de picolat – Chiftele in sos

Printeaza

Boles de picolat – Chiftele in sos din: carne tocata, paine, oua, faina, ceapa, usturoi, seminte de coriandru, masline verzi, foi de dafin, morcovi, ulei de masline, pasta de tomate, suc de rosii, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata (amestec vita,porc)
  • 4 felii de paine
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 3 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate
  • 400 g masline verzi
  • 2-3 foi de dafin
  • 4 morcovi
  • 50 ml ulei de masline
  • 250 ml ulei pentru prajit
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 250 ml suc de rosii
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine.

Adăugaţi o ceapa tocată cât mai mărunt, jumătate din cantita­tea de coriandru, un căţel de usturoi tocat mărunt, sare şi piper, după gust.

Omogenizaţi bine amestecul, apoi cu palmele umezite formaţi mici chifteluţe alungite.

Treceţi-le prin făină şi prăjiţi-le în uleiul încins până când se rumenesc frumos pe toate părţile. Scoateţi-le pe şerveţele absor­bante şi păstraţi-le acoperite, la cald.

Separat, într-o cratiţă mai mare, căliţi în uleiul de măsline ceapa rămasă tăiată julienne, împreună cu morco­vii tăiaţi în feliuţe.

Când morcovii şi ceapa s-au înmuiat, puneţi pasta de tomate şi, după 2-3 minute adăugaţi sucul de roşii.

Puneţi în cratiţă măsli­nele, foile de dafin, coriandrul rămas, o cană mare cu apă şi potriviţi de sare şi piper.

Lăsaţi să fiarbă la foc mic 10 minute, apoi puneţi în sosul format chifteluţele prăjite.

Acoperiţi cratita cu un capac şi fierbeţi totul la foc mic încă 10 minute.

Boles de picolat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.