Bogracs

Printeaza

O reteta de bogracs din: ceapa, morcovi, ardei, boia, costita afumata, pulpa de porc, piept de pui, rosii, cartofi, oua, faina, sare, piper, patrunjel si ulei.

Ingrediente:Bogracs

  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi
  • 4 ardei mai rosii, verzi, galbeni
  • boia dulce
  • 8 bucati costita afumata
  • 1 kg pulpa de porc
  • 1/2 kg piept de pui
  • 4 rosii mari zemoase
  • 1 kg cartofi
  • 3 oua
  • 6 linguri faina
  • sare
  • piper
  • frunze patrunjel
  • 100 ml ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, morcovii, ardeii, le speli şi le tai mărunt. Pui uleiul în ceaun să se încingă, apoi pui legumele la călit. Când s-au călit puţin adaugi boiaua şi roşiile curăţate de coajă şi tăiate mărunt şi pui şi carnea de porc tăiată cubuleţe şi costiţa afumată.

Le laşi să se înăbuşe cam 5 minute, apoi adaugi 2 litri de apă şi laşi să fiarbă pe jumătate carnea. Adaugi carnea de pui tăiată cubuleţe şi laşi să fiarbă bine carnea. Când e aproape fiartă pui cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cuburi. Pregăteşti găluştele din cele 3 ouă, făină şi puţin pătrunjel tăiat fin.

Dai forma, dorită găluştelor si le laşi să fiarbă 7-8 minute în apă sărată. Inainte de a lua ceaunul de pe foc, pui sare, piper şi, la final, frunzele de pătrunjel tăiate mărunt. Serveşti mâncarea caldă cu ardei iute, dacă preferi.

Bogracs

Bogracs

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • bogracs
  • bogracs la ceaun
  • reteta bograci
  • reteta bogracs
  • bogracs reteta

2 comentarii

  1. Foarte buna reteta asta

  2. Este foarte gustoasa mancarea asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.