Bocconcini

Printeaza

O reteta de Bocconcini din: bagheta, dovlecei, bacon, ceapa verde, parmezan, ulei de masline extravirgin, sare, piper, fasole boabe, ardei gras, branza fontina, praz, nuci, gorgonzola si patrunjel tocat.

Ingrediente:Bocconcini

pentru bocconcini:

  • 250 g pâinici franţuzeşti (tip baghetă)

pentru prima compoziţie:

  • 150 g dovlecei
  • 80 g bacon
  • 1 legătură ceapă verde (frunze)
  • 20 g parmezan (lamele)
  • 2 linguri ulei de măsline extra­virgin;
  • sare şi piper

pentru a doua compoziţie:

  • 150 g bob (sau fasole boabe)
  • 150 g ardei gras galben şi roşu
  • 50 g Fontina (sau altă brânză cremoasă, care se topeşte uşor)
  • 3 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • sare şi piper

pentru a treia compoziţie:

  • 100 g praz
  • 40 g nuci
  • 50 g gorgonzola
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 2 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie pâinea pe diagonală în felii groase de circa 1 cm şi aşază-le pe o tavă. Prepară prima compoziţie: curăţă dovleceii şi taie-i bastonaşe de circa 4-5 cm lungime. Taie baconul feliuţe şi căleşte-1 împreună cu dovleceii într-o tigaie cu ulei încins 2-3 minute. Scoate totul pe o farfurie.

Prepară a doua compoziţie: fierbe bobul 2-3 minute în apă sărată; scurge-l, lasă-l să se răcorească şi zvântă-l. Taie ardeii cubuleţe şi căleşte-i în ulei, în aceeaşi tigaie în care ai călit dovleceii; adaugă bobul, potriveşte gustul de sare şi scoate totul pe o farfurie.

Prepară ultima compoziţie: taie prazul în rondele şi căleşte-le 2-3 minute în tigaia folosită mai înainte. Adaugă nucile tăiate, pune sare şi piper, după gust, şi presară pătrunjelul.

Aşază pe feliile de pâine câte puţin din fiecare compo­ziţie (pui un singur fel de amestec pe o felie de pâine) şi pre­sară pe deasupra astfel: deasupra primei compoziţii — ceapă verde tocată şi parmezan ras; pe cea de-a doua compoziţie — brânză Fontina; gorgonzola pe cea de-a treia.

Incălzeşte cuptorul la 190° C; pune bocconcini în cup­tor şi gratinează-le timp de 5 minute. Scoate-le din cuptor şi serveşte-le imediat.

Bocconcini

Bocconcini

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.