Boboci cu migdale

Printeaza

 Boboci cu migdale din: migdale, zahar, unt, aluat de cozonac.

Ingrediente:Boboci cu migdale

  • 250 g migdale
  • 150 g zahăr tos
  • 150 g unt
  • 400 g aluat de cozonac

 

Mod de preparare:

Migdalele se curăţă, se prăjesc, apoi se toacă mă­runt şi se amestecă cu zahărul. Din aluat se fac crochete mici de 5 cm, se ung cu unt şi se tăvălesc prin migdalele măcinate.

Se aşează una lângă alta într-o formă de şarlotă unsă cu unt şi se pune la cald. Când a crescut trei sferturi se bagă la cuptor mo­derat, 40 de minute. Se răstoarnă pe un platou şi, separat, se serveşte cu sos de vanilie.

Sos de vanilie: 600 ml lapte, 3 gălbenuşuri, o linguriţă făină, un plic zahăr vanilat. Gălbenuşurile se freacă împreună cu zahărul până se obţine o cremă omogenă.

Se adaugă făina în ploaie, apoi lap­tele fierbinte, puţin câte puţin, amestecând continuu, la foc domol. Când sosul s-a îngroşat se adaugă zahărul vanilat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.