Bob cu carne de vitel

Printeaza

Bob cu carne de vitel din: bob proaspat (pastai), piept de vitel, unt, smantana, galbenus, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Bob cu carne de vitel

  • 2 kg de bob proaspăt (păstăi)
  • 300 g piept de viţel puţin afumat
  • 10 g unt
  • 50 g smântână
  • 1 gălbenuş proaspăt
  • o crenguţă de cimbru
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi păstăile de bob, puneţi boabele într-un vas cu apă clocotită pentru un minut. Luaţi-le apoi cu o spumieră şi ţineţi-le într-un castron sub jet de apă rece.

Curăţaţi-le de coaja albă ce acoperă boabele. Bucata de piept de viţel aşezaţi-o într- o cratiţă, acoperiţi-o cu apă rece şi puneţi vasul pe foc domol 30 de minute.

Când este gata, ţineţi bucata de carne sub apă rece un minut, apoi tăiaţi-o în felii subţiri.

Aşezaţi aceste felii în soteuză pentru a se auri potrivit. Adăugaţi apoi bobul, cimbrul şi untul. Puneţi smântână, mai lăsaţi să clocotească 5 minute şi asezonaţi.

In ultimul moment, puneţi gălbenuşul, amestecaţi preparatul şi serviţi-l fierbinte.

 

 

Bob cu carne de vitel

Vita_la_tigaie_cu_pastai_de_mazare_19

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.