Blinii cu cremă de brânză

Printeaza

Blinii cu cremă de brânză din: ou, iaurt, faina, malai, branza de vaci, smantana, rosii cherry, seminte de dovleac, spanac, pra de copt, ardei gras, sare, piper, ulei, cimbru, sos de rosii picant.

Ingrediente:Blinii_cu_crema_de_brânza

  • un ou
  • 175 ml iaurt
  • 100 g faina
  • 200 g malai
  • 300 g branza de vaci
  • 100 ml smantana
  • 200 g rosii cherry
  • 50 g seminte de dovleac
  • 200 g spanac
  • un pliculet praf de copt
  • un ardei gras
  • sare
  • piper
  • ulei
  • cimbru
  • sos de rosii picant

 

Mod de preparare:

Iaurtul se amestecă într-un bol împreună cu ouăle, un sfert de linguriţă cu sare, praful de copt, puţin piper şi făina. Se adaugă mălaiul şi cimbrul, se mixează până se omogenizează compoziţia, se acoperă cu folie de plastic alimentară şi se introduce la rece o oră.

Se încinge o tigaie, se unge cu ulei, se ia din compoziţie cu un polonic şi se toarnă grămăjoare din loc în loc. Se prăjesc pe ambele părţi până devin aurii, se scot pe un platou şi se lasă să se răcească. Intr-un bol separat se amestecă brânza de vaci cu smântână, seminţele de dovleac, sare şi piper după gust.

Se ung jumătate din blinii cu pasta de brânză, se pune deasupra restul de blinii şi se aşază pe un platou. Spanacul se spală, se căleşte un minut în ulei încins, se amestecă cu sare, piper, roşii tăiate sferturi şi se serveşte alături de bliniile umplute.

Pentru cine doreste, se pot servi si cu sos de rosii picant.

Blinii cu cremă de brânză

Blinii_cu_crema_de_brânza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.