Blinele de cartofi

Printeaza

Blinele de cartofi

Ingrediente:Blinele de cartofi

  • 500 g cartofi
  • 1/2 pahar făină
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri ulei sau untură
  • 1/4 pahar lapte
  • 1 lingură zahăr
  • sare
  • smîntînă

 

Mod de preparare:

Cartofii curăţaţi şi bine spălaţi se dau prin răzătoare deasă. Se pun într-un castron, se adaugă zahăr, un praf de sare, droj-dia amestecată cu laptele şi făina.

Se amestecă totul bine, se acoperăşi se lasă la loc cald să crească.

După ce s-a ridicat, se ia cîte o lingură plină, se pune în untură sau ulei fierbinte şi se prăjeşte pe ambele părţi. Se servesc fierbinţi cu smîntînă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.