Blanchetă de porc cu vinete coapte

Printeaza

Blanchetă de porc cu vinete coapte din: carne de porc, vinete, ceapa, usturoi, boia, piper, unt, smantana, faina, parmezan, sare, ulei si patrunjel verde.

Ingrediente:Blancheta_de_porc_cu_vinete_coapte

  • 700 g carne de porc
  • 4 vinete lungi si subtiri
  • 4 cepe potrivite
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita cu boia dulce
  • 1 lingurita cu piper negru macinat
  • 1 lingurita cu unt
  • 100 ml smantana de gatit
  • 1 lingura cu faina
  • 25 g parmezan
  • sare
  • ulei
  • patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Taie carnea în bucăţi, iar ceapa toac-o mai mare. Pune-le împreună la călit în ulei încins cu usturoiul zdrobit. Când carnea şi-a schimbat culoarea, adaugă piperul, boiaua şi o ceaşcă de apă călduţă. Topeşte untul într-o crăticioară şi adaugă făina. Lasă un pic, toarnă smântână şi amestecă pe foc până ce obţii un sos mai gros.

Pune vinetele la copt. Când sunt gata, curăţă-le fără să le îndepărtezi coada. Toarnă sosul alb peste carnea cu ceapă şi lasă 2-3 minute să fiarbă împreună, amestecând din când în când. Potriveşte de sare.

Pune carnea cu sos alb într-un vas de ceramică, aşază vinetele deasupra şi dă la cuptor, la foc iute, 15 minute. Presară parmezan ras şi pătrunjel verde şi serveşte-o calda.

Blanchetă de porc cu vinete coapte

Blancheta_de_porc_cu_vinete_coapte

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. De ce ii zice blancheta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.