Bisteeya

Printeaza

Bisteeya

Bisteeya din: unt, ceapa, sare, piper, migdale, zahar, faina, lamaie.

Preparat specific marocan

Ingrediente:

  • 5 linguri de unt
  • 100 g ceapă
  • sare
  • piper
  • o jumătate de cană de migdale
  • o lingură de zahăr
  • două linguri de făină
  • o jumătate de cană de suc de lămâie
  • o legătură de pătrunjel verde
  • o cană şi jumătate de supă de pui
  • două gălbenuşuri
  • doi pui
  • un vârf de cuţit de şofran
  • 6 foi de foitaj (marocanii folo­sesc warka – un foitaj transparent, foarte asemănător cu tăiţeii chinezeşti)
  • 8 linguri de unt topit
  • praf de scorţişoară
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se încing două linguri de unt şi se călesc cepele tocate. Se adaugă sare şi piper. Se presară făina peste ceapă şi se mai lasă un minut, apoi se toarnă sucul de lămâie, şofranul şi supa.

Se lasă să fiarbă şi se pun gălbenuşurile, amestecând foarte bine. Se mai ţine pe foc 4-5 minute, până când compoziţia se îngroaşă, apoi se ia de pe foc. Se adaugă carnea de pui fiartă (puiul se dezosează şi se păstrează doar carnea tăiată mărunt) şi pătrunjelul tocat.

 

Se condimentează după gust. Separat, în altă tigaie se prăjesc migdalele într-o lingură de unt topit şi se presară puţin zahăr. Se ţin pe foc până când devin aurii. într-o formă de copt rotundă unsă cu unt, se aşază foile de foitaj, fiecare dintre ele fiind unsă cu gălbenuş bătut.

 

Foile trebuie să fie mai mari decât tava. Se pune umplu­tura (carnea şi migdalele) într-un strat uniform şi se acoperă cu foile de foitaj. Se ung deasupra cu unt şi se lasă tava în cuptor. Se ţine cam 30 de minute, până când se aureşte deasupra. Se serveşte în felii, presărate cu zahăr pudră şi praf de scorţişoară.

Bisteeya

Bisteeya

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.