Bistecca fiorentina

Printeaza

Bistecca fiorentina a fost de-a lungul vremii unul dintre numeroasele motive de pelerinaj în Toscana, regiunea italiană în care se prepară această friptură minunată. în acest scop, se folosesc două dintre cele mai apreciate bucăţi de carne de vită, muşchiul şi vrâbioara.

Potrivit legendei, primele fripturi florentine au fost servite cu ocazia sărbătorii Sfântului Lorenzo, patronate de celebra familie Medici.

Deşi carnea poate să provină de la orice rasă de vită, în Toscana trebuie să fie Chianina, nişte vite care pasc în văile şi pe colinele regiunii Chianti.

Aceasta este o exigenţă a Asociaţiei Măcelarilor din Florenţa, ale cărei legi neobişnuit de severe prevăd, de asemenea, ca vitele să fie atârnate cinci sau şase zile înainte de tranşarea cărnii.

Bucata de carne se taie din regiunea dorsală, lăsând osul vrăbioarei intact, şi trebuie să aibă o grosime de 1,9-3,1 cm.

Bistecca fiorentina se prepară fără condimente, pe un grătar aşezat la o distanţă de 20 cm de foc, cu cărbuni foarte încinşi. Fiecare parte se prăjeşte aproximativ cinci minute, carnea rămânând în sânge.

La servire, se stropeşte cu ulei de măsline şi se presară sare şi piper.

 

Bistecca fiorentina

Bistecca fiorentina

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.