Biscuitii de ovaz

Printeaza

Biscuiţii de ovăz sunt o specialitate britanică, ovăzul fiind singurul tip de cereale care poate fi cultivat cu succes în clima rece şi umedă din Scoţia, Irlanda şi nordul Angliei.

Iniţial doar o specialitate regională, biscuiţii se vând astăzi în Marea Britanie şi Statele Unite, deoarece s-a descoperit că ovăzul reduce nivelul colesterolului.

In Scoţia, biscuiţii de ovăz se prepară încă din perioada romană şi au fost întotdeauna un aliment de bază al regiunii. Biscuiţii de ovăz tradiţionali în Scoţia sunt plaţi şi au ca ingrediente făină de ovăz, sare, apă şi un agent de afânare, de regulă bicarbonat de sodiu.

Biscuiţii Bannock, fabricaţi în Scoţia, sunt copţi din făină de ovăz, lapte bătut şi bicarbonat de sodiu. La biscuiţii din Derbyshire se adaugă drojdie în aluat şi se modelează nişte turtiţe care se coc în tavă sau se prăjesc.

Biscuiţii de ovăz din nordul comitatului Staffordshire sunt asemănători unor clătite subţiri şi se prepară dintr-un amestec de făină de grâu cu drojdie şi făină de ovăz.

In Irlanda se fac nişte turte mici, triunghiulare, din cartofi zdrobiţi şi făină fină de ovăz, care se mănâncă unse cu unt.

 

Biscuitii de ovaz

Biscuitii de ovaz

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.