Biscuiti umpluti cu ciocolata
PrinteazaBiscuiti umpluti cu ciocolata din: faina, praf de copt, unt, zahar, sare, zahar pudra, smantana, ciocolata.
Pentru biscuiţi:
- 170 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 120 g unt
- 170 g zahăr
- 1 praf de sare
Pentru cremă:
- 200 g ciocolată
- 80 g smântână grasă
- 50 g unt
Pentru decor:
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Mai întâi, pregăteşti crema pentru că trebuie să stea la frigider. Pui smântână pe foc, iar când începe să dea în clocot, o iei de pe aragaz şi o amesteci cu ciocolata ruptă în bucăţi mici. Ulterior, pui untul, amesteci până se omogenizează şi dai crema obţinută la frigider.
Pentru biscuiţi, mixezi untul moale cu zahărul şi sarea până devine cremos, apoi îl amesteci cu făina şi cu praful de copt. Dacă aluatul este prea uscat şi sfărâmicios, atunci mai adaugi câteva linguri cu apă. Il înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider 15 minute.
Intinzi aluatul rece într-un strat de jumătate de centimetru. Il decupezi cu ajutorul formelor, apoi figurinele din aluat le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le dai la frigider 15 minute. Ulterior, le dai la cuptorul preîncălzit 12-14 minute. Când s-au răcit, umpli biscuiţii cu crema de ciocolată şi-i decorezi cu zahăr pudră.
Pofta buna!