Biscuiti spiralati
PrinteazaBiscuiti spiralati din: unt, zahar, ou, esenta de vanilie, faina, praf de copt, cacao.
- 200 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahăr
- un ou
- o fiolă esenţă vanilie
- 350 g făină
- o linguriţă praf de copt
- 2-3 linguri cacao
Mod de preparare:
Se mixează untul cu zahărul până devin ca o spumă. Se adaugă esenţa de vanilie, se încorporează oul şi se mixează până se omogenizează compoziţia.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi se amestecă.
Aluatul se împarte în două părţi egale. în una din jumătăţi se încorporează cacaua. Se frământă aluatul cu cacao până se omogenizează. Apoi se întind cele două bucăţi de aluat în dreptunghiuri cu o grosime de 1-2 mm direct pe foaia de copt pentru a le rula mai uşor.
Se pune rulada pentru 10-15 minute la congelator, apoi se poate taia felii de 5-7 mm grosime. Feliile se aşază direct în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coc biscuiţii 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.
Pofta buna!