Biscuiţi cu mandarine

Printeaza

O reteta delicioasa de biscuiti cu mandarine din: unt, faina, faina de grau integrala, zahar tos, smantana, oua, cacao, ciocolata neagra, sare, esenta de rom, mandarine confiate si dulceata de caise.

Ingrediente:Biscuiţi cu mandarine

  • 200 g unt
  • 200 g făină
  • 100 g făină de grâu integrală
  • 100 g zahăr tos
  • 10 g droj­die
  • 50 g smântână
  • două ouă
  • o lingură cu cacao
  • 100 g ciocolată neagră
  • sare
  • esenţă de rom
  • 50 g mandarine confiate tocate
  • dulceaţă de caise

 

Mod de preparare:

Drojdia se pune între-un cas- tronel, se amestecă bine cu puţin zahăr tos şi cu smântână. Se freacă cu o lingură până se dizolvă, se acoperă cu un şervet şi se lasă la loc cald zece minute.

Intr-un castron se amestecă cele două tipuri de făină, zahărul tos rămas şi sarea. Se presară pudra de cacao, ciocolata neagră tocată mărunt, mandarinele şi se amestecă.

Se adaugă drojdia dizolvată,  ouăle, esenţa de rom şi untul topit. Se frământă totul până rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.

Se împarte aluatul în bucăţi egale, li se dă formă de fitil, se împletesc, se taie felii potrivit de groase şi se aşază pe o tavă unsă cu unt.

Se introduc în cuptorul încins şi se coc 30-45 de minute la foc potrivit. Se servesc calzi sau reci cu dulceata de caise.

Biscuiţi cu mandarine

Biscuiţi cu mandarine

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.