Biscuiti cu telemea si menta

Printeaza

Biscuiti cu telemea si menta din: faina, telemea, menta, marar, praf de copt, zahar brun, ou, unt, ulei, lamaie, sare, lapte.

Ingrediente:Bicuiti cu telemea si menta

  • 180 g făină
  • 100 g telemea sărată
  • 2 linguri mentă uscată
  • 1 legătură mărar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1 ou
  • 100 g unt sau 70 g unt şi 30 ml ulei
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie sare
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură lapte dulce

 

Mod de preparare:

Cerni într-un bol făina ş praful de copt şi le amesteci împreună cu zahărul un vârf de cuţit de sare. Taie untul în cubuleţe şi îl amesteci cu făina, cu ajutorul degetelor, până obţii firimituri.

In mijlocul aces tora, torni uleiul, puţină zeamă de lămâie şi oul, în prealabil bătut cu menta şi cu mărarul tocat mărunt, încorporezi, de asemenea, telemeaua sărată zdrobită cu furculiţa sau dată pe răzătoarea mică. Frămânţi aluatul până nu se mai lipeşte de mâini.

Intinzi aluatul cu sucitorul, pe planşeta presărată cu făină şi tai biscuiţi în forma dorită. îi aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt şi îi ungi cu gălbenuş bătut cu lapte.

Coci biscuiţii în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, circa 15 minute. La un bufet rece, îi poţi uni doi câte doi, cu pastă de brânză topită sau cu unt cu aromă de mărar.

 

Biscuiti cu telemea si menta

Bicuiti cu telemea si menta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.