Biscuiti cu prune si scortisoara

Printeaza

Biscuiti cu prune si scortisoara din: unt, zahar, praf de copt, faina, prune, scortisoara.

Ingrediente:Biscuiti cu prune si scortisoara

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 250 g făină
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • prune
  • scorţişoară
  • zahăr

 

Mod de preparare:

Speli prunele, le scoţi sâmburii, le tai feliuţe şi le dai cu scorţişoară şi zahăr şi le laşi deoparte.

Amesteci făina cernută, în prealabil, cu praful de copt şi sarea. Baţi untul cu zahărul până când obţii un amestec pufos. Incorporezi făina în ploaie şi oul bătut în fir subţire.

Frămânţi un aluat moale şi omogen pe care-l dai la frigider 20-30 de minute.

Presari făină pe masă şi întinzi aluatul în foaie nu foarte subţire. Decupezi forme rotunde, aşezi pe o bucată feliuţe de prune, acoperi cu altă formă de cocă şi lipeşti marginile.

Aşezi biscuiţii într-o tavă si dai la cuptorul încins până când se rumenesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.