Biscuiti cu miere, visinata si migdale

Printeaza

Biscuiti cu miere, visinata si migdale din: miere, zahăr, drojdie, vişinată, migdale prăjite, chitre zaharisite, portocale zaharisite, coaja de portocala, coaja de lamaie, scorţişoară, nucşoară, făină cernută, ulei de migdale.

 

Ingrediente: Biscuiti_cu_miere_visinata_si_migdale

  • 1 kg miere
  • 500 g zahăr
  • 30 g drojdie
  • 1 păhărel de vişinată
  • 100 g migdale prăjite
  • 150 g chitre zaharisite
  • 100 g portocale zaharisite
  • coaja de la 1 portocală
  • coaja de la 1 lămâie
  • 35 g scorţişoară pudră
  • 20 g cuişoare pudră
  • 25 g nucşoară
  • 1,250 kg de făină cernută
  • puţin ulei de migdale

Mod de preparare:

Se amestecă mierea şi zahărul într-o crăticioară de aramă, se dă în clocot şi se ia imediat de pe foc. Intre timp, se diluează drojdia în vişinată şi se toarnă peste amestecul de zahăr şi de miere.

Se mişcă energic, adăugând migdalele strivite grosier, chitra şi portocala tăiate în bucăţi mici, coaja de portocală şi coaja de lămâie, scorţişoara, cuişoarele, nucşoara rasâ.

Se obţine astfel un aluat gros, greu de luat cu lingura. De aceea se pune pe planşetă, se toarnă făină deasupra şi se foloseşte o răzuitoare metalică, adăugând uleiul de migdale.

Se unge sucitorul cu ulei de migdale şi se subţiază aluatul la 1/2 centimetru. Se unge cu grăsime o tavă mare, se garniseşte cu aluat, se pune la cuptor cald şi biscuiţii se scot când au devenit crocanţi. Se lasă o zi înainte de a fi degustaţi, tăiaţi în pătrate mici.

Biscuiti cu miere, visinata si migdale

Biscuiti_cu_miere_visinata_si_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.