Biscuiti cu gem de pepene galben si nuca

Printeaza

Biscuiti cu gem de pepene galben si nuca din: unt, sare, zahăr, făină, oua, lapte, esenţă de vanilie, gem de pepene galben, miez de nucă, migdale sau fistic, mentă uscată mărunţită, frişcă lichidă.

Biscuiti_cu_gem_de_pepene_galben_si_nuca

Ingrediente:

  • 150 g unt
  • 1 praf de sare
  • 130 g zahăr
  • 350 g făină
  • 2 ouă
  • 125 ml lapte
  • 1 linguriţă esenţă de vanilife
  • 1 borcan (400 g) gem de pepene galben
  • 50 g miez de nucă
  • 50 g migdale sau fistic
  • mentă uscată mărunţită

Pentru glazurat:

  • 1 gălbenuş
  • 3 linguri frişcă lichidă

Mod de preparare:

Pentru aluat, freci spumă untul cu sarea, zahărul şi esenţa de vanilie. Adaugi ouăle şi continui să mixezi, apoi laptele, alternând cu făina cernută.

Impachetezi aluatul în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru 1/2 oră. Mărunţeşti nucile şi migdalele sau fisticul.

Intinzi aluatul pe planşe­ta presărată cu făină, în strat de 4-5 mm. Tai discuri cu un pahar, apoi decupezi câte un disc mai mic, în centru, la jumătate dintre discuri.

Ungi discurile întregi cu gălbenuş amestecat cu frişcă, presari mqntă mărunţită, suprapui discurile găurite şi le presezi uşor, apoi le ungi şi pe aces­tea cu amestec pentru gla­zurat.

Presari pe margini nuci, migdale sau fistic şi le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt. în mijloc pui dulceaţă de pepene galben.

Coci biscuiţii la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pen­tru 15-20 de minute. După ce se răcesc, îi păstrezi la rece 2 ore.

Biscuiti cu gem de pepene galben si nuca

Biscuiti_cu_gem_de_pepene_galben_si_nuca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.