Biscuiti cu gem de mure

Printeaza

Biscuiti cu gem de mure din: unt, zahar, vanilie, faina, gem de mure.

Ingrediente:

  •  125 g unt moale
  • 60 g zahăr pudră
  • câţiva stropi de esenţă de vanilie
  • 200 g făină
  • 8-10 linguri cu gem de mure
  • zahăr pudră, pentru decor

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C.

Bate untul cu zahărul şi vanilia până obţii o cremă. Treptat, adaugă făina şi frământă cu degetele un aluat. Dacă aluatul e prea moale, împachetează-l în folie şi lasă-l la rece până se întăreşte.

Intinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, sau între 2 foi pergament, până ajunge la o grosime de 5 mm şi decupează cercuri cu forma cutată.

Decupează inimioare în centrul a jumătate din cercuri. Strânge marginile rămase, întinde aluatul rămas şi decupează iarăşi cercuri pentru a folosi tot aluatul.

Pune biscuiţii în tavă şi coace-i 12-15 minute, sau până devin aurii. Scoate-i din cuptor şi transferă-i pe un grătar, să se răcească complet. Unge cercurile cu gem şi lipeşte deasupra un cerc decupat.

După câteva minute, zahărul se va dizolva în gem, dându-i un aspect strălucitor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.