Biscuiţi cu cremă de branză şi cafea

Printeaza

Biscuiţi cu cremă de branză şi cafea

Ingrediente blat:Biscuiţi cu cremă de branză şi cafea

  • 300g făină
  • l/2 lin­guriţă praf de copt
  • 2 linguri cafea măcinată
  • 100g unt
  • 200g zahăr
  • 1ou
  • l linguriţă esenţă de vanilie
  • 250g ciocolată
  • un vârf de cuţit sare

 

Ingrediente crema:400g brânză de vaci ,150g zahăr,150ml cafea pre­parată ,100g smântână bine răcită, 2 linguri lichior de cafea.

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se amestecă făina cu praful de copt, cafeaua măcinată şi sarea. Se freacă untul cu zahărul până se obţine o pastă.Se adauga oul şi esenţa de vanilie şi se amestecă bine. Se topeşte 150g ciocolată şi se adaugă în compoziţia cu unt.

Se adaugă făina, puţin câte puţin, amestecând încontinuu. Se pune apoi ciocolata rămasă, tăiată cubuleţe şi se omogenizează bine compoziţia.

Se ia cu o lingură, din această compoziţie şi se pun într-o tavă, mici moviliţe, care se coc în cuptor, la foc potrivit, timp de 15-20 de minute.

Pentru cremă, se amestecă, într- un castron, folosind un blender, brânza de vaci, zahărul, cafeaua, până ce se obţine o pastă mai groasă.

Se adaugă smântână şi lichiorul de cafea şi se amestecă în continuare încă 3-4 minute, apoi se pune la frigider pentru circa 2 ore.

Crema se serveşte rece în pahare de îngheţată, garnisită cu prăjiturele şi mici cubuleţe de ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.