Biscuiţi cu cereale – reteta rapida

Printeaza

Biscuiti cu cereale: unt, zahar tos, oua, fulgi de ovaz, orez, faina, praf de copt, sare, zahar vanilat.

 

Ingrediente:Biscuiti_cu_cereale

  • 250 g unt
  • 250 g zahăr tos
  • două ouă
  • 500 g fulgi de ovăz
  • 375 g orez expandat
  • 250 g făină
  • o linguriţă cu praf de copt
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • două pliculeţe zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun untul, sarea, zahărul tos şi zahărul vanili­nat. Se mixează până capătă as­pectul unei creme, apoi se ada­ugă ouăle pe rând, mixând bne după fiecare. Se pun fulgii de ovăz, orezul expandat, praful de cop şi făina.

Se amestecă bine cu o lingjră sau se mixează până se încor­porează toate ingredientele, se aco­peră cu folie alimentară şi se in­troduce la rece pentru 20 de minute.

Se ia compoziţie cu o lingură,  se formează bile şi se aşază la distanţă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptor şi se coc 10-15 minute la foc potrivit, având grijă să nu se ardă.

Se scot cu o paletă cu găuri şi se aşază pe un grătar de bucătărie unde se lasă să se răcească complet.

Biscuiţi cu cereale

Biscuiti_cu_cereale

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Biscuiţi cu cereale

Retete de post: Biscuiti din cereale incoltite

Biscuiti din cereale incoltite din: hrisca, grau, stafide, tarate, scortisoara, nucsoara, vanilie, sare, cacao, miere. Ingrediente: 1 castron hrisca incoltita 1 castron grau incoltit 1 castron stafide hidratate 2 liguri tarate psyllium 1 lingurita scortisoara 1 lingurita nucsoara 1/4 betisor vanilie 1/4 lingurita sare 1 castron cacao 2 linguri de miere   Mod de preparare: […]

Biscuiţi cu nucă

Biscuitii de ovaz

Biscuiţii de ovăz sunt o specialitate britanică, ovăzul fiind singurul tip de cereale care poate fi cultivat cu succes în clima rece şi umedă din Scoţia, Irlanda şi nordul Angliei. Iniţial doar o specialitate regională, biscuiţii se vând astăzi în Marea Britanie şi Statele Unite, deoarece s-a descoperit că ovăzul reduce nivelul colesterolului. In Scoţia, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Imi plac biscuitii astia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.