Biscuiti cu branza dulce si afine

Printeaza

Biscuiti cu branza dulce si afine din: faina, seminte de floarea-soarelui, drojdie, zahar, sare, ulei, ou, crema de branza dulce, lapte, gem de afine.

Ingrediente:Biscuiti cu branza dulce si afine

  • 200 g făină de grâu
  • 130 g seminţe de floarea-soarelui
  • 20 g drojdie uscată
  • 2 1/2 linguri zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 gălbenuş
  • 150 g cremă de brânză dulce
  • 3 linguri lapte
  • 6 linguri gem de afine

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Puneţi hârtie de copt in tavă.

Amestecaţi făina cu 100 g de seminţe de floarea-soarelui şi cu drojdie. Adăugaţi o linguriţă de zahăr, sare, ulei şi 150 ml de apă călduţă şi frământaţi totul până devine un aluat uniform. Acoperiţi compoziţia şi lăsaţi-o să stea 5 minute intr-un loc cald.

Frământaţi aluatul şi întindeţi-l la 2 cm grosime, decupaţi apoi cercuri cu un diametru de 8 cm. Bateţi gălbenuşul.

Aşezaţi biscuiţii in tavă, ungeţi-i cu gălbenuş şi presăraţi cu restul de seminţe de floarea-soarelui.

Puneţi tava intr-un loc cald până când aluatul de biscuiţi a crescut vizibil. Puneţi apoi biscuiţii 15 minute la copt, iar după 7 minute scoateţi scurt pentru a-i întoarce.

Amestecaţi brânza dulce cu lapte şi 2 linguri de zahăr. După ce s-au răcit tăiaţi biscuiţii în două şi ungeţi-i cu crema cu brânză şi cu dulceaţă. Uniţi apoi jumătăţile şi serviţi-i.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.