Biscuiti cu anason

Printeaza

Biscuiti cu anason din: faina, margarina, oua, anason.

Ingrediente:Biscuiti cu anason

  • 350 g făină
  • 200 g margarină
  • 2 gălbenuşuri mari (sau 3 mai mici)
  • 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
  • 75 g zahăr pudră
  • 1/2 linguriţă cu anason praf

Pentru bezea:

  • 2 albuşuri (sau 3, dacă ouăle sunt mai mici)
  • 5 linguri cu zahăr
  • 1/2 linguriţă cu suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Frământă un aluat din toate ingredientele .de mai sus şi întinde o foaie nu prea groasă. Decupează forme rotunde şi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pentru bezea, bate albuşurile până se întăresc. Adaugă zahărul şi bate până ce se topeşte. La final, adaugă zeama de lămâie şi pune spuma într-un cornet.

Pune un dop de bezea pe fiecare rondelă de aluat. Dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru o jumătate de oră. Dacă bezeaua se îngălbeneşte, întredeschide uşa cuptorului.

Scoate tava şi lasă biscuiţii 5-10 minute înainte de a le aşeza pe un platou.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.