Biscuiti crocanti cu mac si smantana

Printeaza

Biscuiti crocanti cu mac si smantana din: făină, praf de copt, mac, zahăr, ou, unt, smântână.

 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  •  1/2 plic praf de copt
  •  500 g mac
  •  250 g zahăr
  •  1 ou
  •  250 g unt
  •  125 ml smântână

 

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu praf de copt, mac şi zahăr. Se adaugă oul, untul şi smântână şi se frământă aluatul.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se împarte aluatul în două; o jumătate se dă la frigider.

Din cealaltă se întin­de o foaie groasă de 4 mm.

Se desenează pe suprafaţa foii de aluat un grătar, cu ajutorul unui cuţit.

Se decu­pează apoi cu o rotiţă de tă­iat mai multe discuri (0 4,5 cm).

Discurile se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la cuptor mp de cca 15 min.

Sunt gata când încep să se rumeneas­că. Când se scot din tavă, fursecurile trebuie să fie moi; abia când se răcesc ele vor deveni crocante.

Se lasă să se răcească complet fursecurile şi se aşază într-un recipient etanş, pentru a se feri de umiditate.

Inainte de servire se pudrează cu zahăr.

Biscuiti crocanti cu mac si smantana

Biscuiti_crocanti_cu_mac_si_smantana

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buni biscuitii astia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.