Biscuiti cu crema de menta

Printeaza

Biscuiti cu crema de menta din: ciocolata de menaj, zahar pudra, faina, faina de orez, sare, unt, zahar, ou, lapte, colorant, esenta de menta.

Ingrediente:Biscuiti cu crema de menta

Pentru decor:

  • ciocolată de menaj
  • puţin zahăr pudră

Pentru biscuiti:

  • 125 g făină
  • 30 g făină de orez
  • un praf de sare
  • 60 g unt
  • 60 g zahăr
  • 1/2 ou mediu, bătut
  • puţin lapte

Pentru crema:

  • 45 g unt, moale
  • 45 g zahăr pudră
  • câţiva stropi de colorant alimentar verde
  • câţiva stropi de esenţă de mentă
  • o formă rotundă pentru decupat aluatul
  • o tavă de copt din teflon

 

Mod de preparare:

Pentru a face aluatul, cerne făina, făina de orez şi sarea, într-un castron. Separat, freacă untul cu zahărul. Adaugă oul şi amestecă cu compoziţia de făina. Toarnă laptele, până se leagă aluatul. Frământă uşor.

Preîncălzeşte cuptorul la 160°C. întinde aluatul pe o suprafaţă de lucru tapetată cu făină, până ajunge la o grosime de 0,5 cm, apoi decupează cerculeţe. Rulează aluatul rămas, întinde-l şi decupează iarăşi cerculeţe.

Trebuie să obţii 40. Pune-le în tavă şi coace-le timp de 12-15 minute. Lasă-le să se răcească.

Pentru cremă, freacă bine untul cu zahărul. Adaugă colorantul şi esenţa de mentă şi amestecă bine, apoi lipeşte câte doi biscuiţi cu această cremă.

Topeşte ciocolata în cuptorul cu microunde sau la bain-marie, introdu-o într-o pungă de ornat şi decorează biscuiţii. Presară puţin zahăr pudră deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.