Biscuiţi cu cremă de ciocolată şi cafea

Printeaza

O reteta delicioasa de biscuiti cu crema de ciocolata si cafea din: ciocolata menaj, smantana, unt, cafea, faina, unt, zahar pudra, oua, lamaie si zahar vanilat.

Ingerdiente:Biscuiţi cu cremă de ciocolată şi cafea

pentru cremă:

  • 200 g ciocolată menaj
  • 200 ml smântână dulce
  • 60 g unt
  • 1 ceşcuţă cu cafea

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 300 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 6 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

une ciocolata ruptă bucăţi într-o crăticioară împreună I cu untul şi cafeaua şi topeşte-o la bain-marie. Adaugă smântână şi lasă compoziţia să se răcească. Pune-o apoi 30 de minute în frigider.

Fierbe ouăle timp de 10 minute din momentul în care apa începe să clocotească. Răceşte-le şi curăţă-le de coajă. Separă albuşurile de gălbenuşuri şi trece-le pe acestea din urmă prin sită.

Pune într-un castron faina, untul înmuiat la tempera¬tura camerei, zahărul vanilat, zahărul pudră, coaja rasă de la o lămâie, gălbenuşurile şi un praf de sare. Frământă până când obţii un aluat compact. Lasă-1 30 de minute să se odihnească în frigider.

Pune aluatul pe planşeta presărată cu faină şi întinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 4 mm. Decupează din ea discuri cu diametrul de 10 cm. Aşază-le pe o tavă cu hârtie de copt şi coace-le 10 minute la 180° C.

Scoate-le din cuptor şi lasă-le să se răcească. Pune cu un poş pe jumătate din ei cremă de ciocolată, acoperă cu biscuiţii rămaşi şi presară-i cu zahăr pudră.

Biscuiţi cu cremă de ciocolată şi cafea

Biscuiţi cu cremă de ciocolată şi cafea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.