Biscuiti aperitiv

Printeaza

Biscuiti aperitiv din: faina, unt, smantana, ou, cascaval, sunca, sare.

Ingrediente:Biscuiti_aperitiv

  • 350 g făină
  • 250 g unt
  • 200 g smântână
  • 1 ou
  • 150 g caşcaval
  • 200 g şuncă slabă
  • sare

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un castron. Mixezi într-un bol untul moale, aflat la temperatura camerei, împreună cu smântână şi puţină sare. Inveleşti aluatul în folie de polietilenă şi îl păstrezi în frigider pentru 12 ore.

A doua zi, presari pe masa de lucru un strat fin de făină şi întinzi o foaie din aluat. Cu o formă zimţată, decupezi din aluat pătrate. Ungi cu ou bătut biscuiţii, apoi îi aşezi într-o tavă uscată.

Tai şunca în felii subţiri, apoi în pătrate de mărimea biscuiţilor. Pe fiecare biscuit, pui câte o bucată de şuncă. Ungi din nou cu ou şi lipeşti o steluţă din aluat. Ungi din nou şi presari caşcaval ras.

Coci biscuiţii în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 10-15 minute, până se rumenesc. Ii laşi să se răcească pe un grătar.

Biscuiti aperitiv

Biscuiti_aperitiv

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.