Biryani de pui

Printeaza

Marinează 500g piept de pui tăiat mărunt într-un amestec de: 200g de iaurt, sare, boia, 1 linguriţă ghimbir ras, 1 linguriţă usturoi ras, 1 linguriţă Garam Maşala, 1 linguriţă curcuma. După ce amesteci carnea cu marinada, las-o o oră la frigider. Spală bine 300g de orez basmati şi lasă-l în apă caldă pentru 1/2 oră.

Intr-o oală mică, încălzeşte 2 linguri de ulei şi adaugă orezul scurs. Amestecă până când apa se evaporă. Adaugă 3 pahare de apă, 3 frunze de dafin, 1 linguriţă curcuma şi sare. Dă la foc mediu – mare până când începe să fiarbă.

Apoi dă focul la foarte mic şi lasă cam 10 minute. Nu amesteca în acest timp. închide focul, acoperă oala şi mai lasă 10-15 minute până se absoarbe tot lichidul.

Incălzeşte 3 linguri de ulei într-o tigaie, adaugă 1 linguriţă Garam Maşala şi prăjeşte 1 minut. Adaugă ceapa, căleşte-o puţin, adaugă 2 linguriţe de ghimbir ras, usturoi, pudră de coriandru, curcuma, boia şi 3 roşii mărunţite. Amestecă şi găteşte pentru 5 minute la foc mediu.

Adaugă puiul marinat şi 1 cană de apă şi găteşte la foc mic până ce puiul e făcut. Dacă sosul e prea gros, adaugă puţină apă. La final, pune orezul în sos şi amestecă.

Inchide focul şi lasă acoperit 10 minute, pentru ca orezul să absoarbă din sos. Presară 1 mână de alune caju prăjite şi ornează cu castraveţi sau ardei roşii.

Biryani de pui

Biryani de pui

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.