De ce nu e bine să renunţi la carne?

Printeaza

De ce nu e bine să renunţi la carne?Evităm să mâncăm ciocolată, unt, carne. Total greşit: există numeroase alimente sănătoase la care am renunţat şi pe care ar trebui să le reintroducem în meniul nostru.

Ne-am obişnuit să evităm un anumit tip de mâncare din motive diferite, doar că, uneori, aceste motive sunt total greşite. Evităm să mâncăm ciocolată, unt (doar există o mulţime de studii care ne-au arătat cât sunt de periculoase pentru sănătate). Până şi carnea roşie sau untul au intrat la un moment dat pe lista alimentelor de care nu are trebui să ne mai atingem.

Total greşit: există alimente sănătoase pe care le evităm şi pe care ar trebui să le reintroducem în meniul nostru. Aşadar, este timpul să lăsăm prejudecăţile deoparte, să avem o mentalitate deschisă şi să le oferim următoarelor 30 de alimente o nouă şansă.

Carnea roşie – De ce o evităm: de peste 30 de ani, carnea roşie a fost considerată responsabilă pentru orice, de la afecţiuni ale inimii la cancer. Cercetătorii au pus aceste probleme pe seama grăsimilor şi a conţinutului ridicat de colesterol din carnea roşie, motiv pentru care oamenii au eliminat acest aliment din meniul lor.

De ce ar trebui să o mâncăm: indiferent de cât de bun eşti ca analist, sunt foarte mulţi factori care trebuie luaţi în considerare atunci când studiezi consecinţele consumului anumitor alimente. Cercetările recente au demonstrat că nu se poate stabili o legătură clară între carnea roşie şi problemele de sănătate.

Mai mult, un amplu studiu din care au făcut parte 60 000 de japoneze a arătat exact contrariul: cu cât consumi mai multe grăsimi saturate, cu atât scade riscul de a face atac cerebral. Cei care nu mănâncă deloc carne roşie ratează o masă copioasă, bogată în vitamina D, fier şi zinc.

Carnea de vită este foarte recomandată, deoarece conţine acid linoleic conjugat, care contribuie la scăderea greutăţii, dar şi acizii graşi omega-3 şi omega-6. Aşa că data viitoare când doriţi să gătiţi sau să mergeţi la restaurant, alegeţi o friptură de vită.

Articol preluat de aici.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.