Biftecuri cu cartofi copti

Printeaza

Biftecuri cu cartofi copti din: carne de vita, ulei de malsine, sare, piper, unt, lamaie, patrunjel.

Ingrediente:Biftecuri cu cartofi copti

  • 3-4 felii de carne de vita sau vitel
  • 4-6 linguri cu ulei de masline
  • 1 lingura cu sare
  • 1 lingura cu piper macinat
  • 2-3 linguri cu unt
  • 1 lamaie
  • 15-20 fire de patrunjel

 

Mod de preparare:

Rotunjiti feliile de carne, bateti fiecare felie cu batatorul de lemn si asezati-le pe o farfurie.

Faceti un sos din: ulei de masline, sare, piper si zeama de la o jumatate de lamaie. Ungeti fiecare felie de carne cu sosul obtinut, impachetati in folie de aluminiu, asezati-le intr-un recipient de plastic usor de transportat. Asezati recipientul in cos de nuiele.

Deasupra recipientului puneti untul si patrunjel verde tocat, pe care le veti folosi cand friptura este gata. Intetiti focul sub gratarul curatat si spalat, asteptati sa se infierbante si puneti feliile de carne pe gratar. Lasati 3-4 minute, apoi intoarceti carnea.

Lasati inca 5-6 minute, incercati daca friptura este facuta si scoateti pe platou. Puneti pe fiecare felie de friptura cate o bucata mica de unt si patrunjel verde tocat fin. Stropiti cu zeama de lamaie si treceti platoul in mijlocul mesei. Serviti langa cartofi copti si salate de sezon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.