Bibilica umpluta cu migdale si carne tocata

Printeaza

O reteta de bibilica umpluta cu migdale si carne tocata din: bibilica, sare, piper, fructe uscate, carne tocata, migdale, galbenusuri, cimbru, spanac, ceapa, unt, smantana si nucsoara.

Ingrediente:Bibilica umpluta cu migdale si carne tocata

  • 1 bibilica curatata (circa 1,2 kg)
  • sare
  • piper
  • 150 g fructe uscate
  • 200 g carne tocata
  • 2 linguri migdale tocate
  • 2 galbenusuri
  • 3 fire cimbru
  • 500 g spanac
  • 1 ceapa
  • 2 linguri unt
  • 150 ml smantana
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 170 °C. Se sărează şi se piperează bibilica pe dinăuntru şi pe dinafară. Se taie cuburi fructele uscate şi se amestecă cu migdalele, carnea tocată şi gălbenuşurile. Se frământă, se sărează şi se piperează.

Cu acest amestec se umple bibilica; copanele se leagă cu aţă. Se aşază într-o tavă unsă, cu firele de cimbru.

Se coace la cuptor 50-55 minute Se curăţă şi se toacă spanacul. Ceapa se toacă. Se topeşte untul şi se căleşte ceapa; se adaugă spanacul şi se căleşte 10 minute.

Se înglobează smântână; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se aşază legumele pe un platou, iar deasupra se pune bibilica.

Bibilica umpluta cu migdale si carne tocata

Bibilica umpluta cu migdale si carne tocata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.