Bibilică la cuptor cu sos de citrice

Printeaza

O reteta delicioasa de bibilica la cuptor cu sos de citrice din: bibilica, grepfrut, portocale, vin alb, ulei de masline extravirgin, rozmarin, frunze de salvie, amidon, apa, sare si piper.

Ingrediente:Bibilică la cuptor cu sos de citrice

  • 1 bibilică (circa 1 kg; sau 1 pui)
  • 2 grepfruturi
  • 2 portocale
  • 1 pahar vin alb
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 3 crenguţe de rozmarin
  • 8 frunze de salvie
  • 1/2 linguriţă amidon
  • 1/2 pahar apă
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Pârleşte pasărea direct la flacără pentru a elimina orice urmă de puf şi spal-o sub jet de apă rece. Taie o portocală şi un grepfrut felii mari, fară să le cu­reţi de coajă. Stoarce cealaltă portocală şi cel de-al doilea grepfrut şi păstrează sucul.

Sărează şi piperează, după gust, interiorul bibilicii şi umple-o cu jumătate din feliile de por­tocală şi de grepfrut, rozmarin şi salvie.

Aşază bibilica într-un vas termorezistent, aranjează în jurul ei feliile de citrice rămase, stropeşte totul cu ulei şi coace-le circa 10 minute. Toarnă peste bibilică vinul şi zeama de portocală şi de grepfrut.

Dă din nou bibilica la cuptor şi coace-o încă 25-30 de minute, stropind-o din când în când cu sosul din vas.

Desfă amidonul în 1/2 pahar cu apă. Strecoară sosul din vas, toarnă-1 într-o crăticioară şi pune-o pe foc. Când sosul începe să clocotească, adaugă amidonul desfăcut în apă, coaja rasă de la 1 portocală, sare şi piper, după gust, şi lasă-l să fiarbă până se îngroaşă, amestecând continuu.

Serveşte cu sosul de citrice şi, după gust, cu cartofi la cuptor.

Bibilică la cuptor cu sos de citrice

Bibilică la cuptor cu sos de citrice

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • bibilica la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.