Biban prajit
PrinteazaBiban prajit din: biban, faina, sare, piper alb, ulei, ceapa verde, usturoi, otet alb, galbenusuri, apa, unt, zeama de lamaie.
- 4 bibani de mare
- făină
- sare
- piper alb
- ulei
- ceapă verde
- 6 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de oţet alb
Ingrediente pentru sos:
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură de apă
- 8 linguri de unt
- 1-2 linguri de zeamă de lămâie
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Dă peştii printr-un amestec de făină, sare şi piper alb. Prăjeşte-i în ulei încins. Pisează usturoiul cu puţină sare, freacă-l cu ulei ca la maioneză, la final adaugă oţet alb.
Amestecă gălbenuşurile cu apa la bain-marie, iar după ce s-au încălzit bine, adaugă untul lingură cu lingură.
Dă deoparte şi adaugă zeamă de lămâie după gust, sare şi piper alb proaspăt măcinat. Serveşte bibanii cu sos de unt şi lămâie, ceapa verde tăiată mărunt şi maioneza cu usturoi.
Biban prajit
Pofta buna!
Incoming search terms:
- biban prajit