Biban la cuptor cu lămâie şi capere

Printeaza

Biban la cuptor cu lămâie şi capere din: bibani, frunze de lamai, lamai, capere, unt, smantana, sofran, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Biban_la_cuptor_cu_lamâie_si_capere

  • 4 bibani curatati
  • 8 frunze de lamai
  • 2 lamai
  • 1 pahar capere
  • 4 linguri unt
  • 200 ml smantana
  • sofran
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Peştele se spală şi se scurge de apă. Frunzele de lămâi se spală şi se taie în două pe lungime. Lămâile se spală, coaja se rade într-un castron, restul se taie feliuţe.

Fiecare peşte se taie pe o parte cu un cuţit ascuţit, apoi se umple cu o parte din feliuţele de lămâie şi capere, se unge cu unt şi se dă cu sare şi piper.

Peştele şi restul de felii de lămâie se pun într-o tavă unsă cu puţin unt, împreună cu frunzele de lămâi şi se lasă la copt 30 de minute, la foc mic. Se scoate de la cup­tor şi se păstrează la cald.

Sosul lăsat în tavă se pune într-o oală. Pătrunjelul se spală şi se toacă mărunt. Sosul cald, caperele, smântâ­nă, şofranul şi restul de unt se amestecă bine, dar nu se fierbe. Se toarnă pe farfurii, se presară pătrunjel şi se pune şi peştele. Se serveşte cald.

Biban la cuptor cu lămâie şi capere

Biban_la_cuptor_cu_lamâie_si_capere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.