Biban inabusit

Printeaza

Biban inabusit din: lotus, castraveti, morcovi, otet, zahar, sare, bambus, sare, file de biban, ulei, vin, scoici.

Ingrediente:Biban_inabusit

  • 250 g rădăcini de lotus
  • 250 g castraveţi de salată
  • 250 g morcovi
  • 100 ml oţet de mere
  • 250 ml fond de legume (gata preparat)
  • 2-3 linguriţe de zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 8 frunze de bambus
  • 500 g file de biban
  • 2-3 linguri ulei de susan
  • 2-3 linguri suc de ghimbir
  • 2-3 linguri vin de orez
  • 250 g scoici din conservă

 

Mod de preparare:

Se curăţă rădăcinile de lotus şi se crestează din loc în loc. Apoi se taie rondele subţiri. Se curăţă castraveţii şi morcovii şi se taie felii subţiri.

Se amestecă oţetul de mere cu fondul de legume şi cu condimentele. Amestecul se toarnă la fiert în wok.

Se adaugă în wok legumele dinainte pregătite şi se fierb cca 5-6 minute la foc domol. Apoi se scot din wok şi se lasă să se scurgă bine.

Se spală frunzele de bambus în apă caldă şi se lasă la scurs. Se aşază frunzele de bambus într-un coşuleţ şi se lasă să stea în wok până când sunt fierte încât mai târziu să acopere mâncarea.

Se spală fileul de biban şi se lasă la scurs. Se amestecă uleiul cu sucul de ghimbir şi cu vinul de orez, se adaugă fileurile de peşte şi se lasă 4-5 minute la marinat. Scoicile se aşază într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă bine.

Amestecul de legume se împarte pe frunzele de bambus. Deasupra se aşază fileurile de peşte cu marinada apoi scoicile.

Frunzele de bambus se închid peste amestec, iar pacheţelele se aşază în coşuleţ pentru înăbuşit. Se pune din nou fondul de legume la fiert în wok, iar coşuleţul se aşază deasupra.

Se lasă la înăbuşit la foc domol cca 10 minute acoperit cu capac.

Biban inabusit

Biban_inabusit

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.