Biban in crusta de sare

Printeaza

Biban in crusta de sare din: biban, sare, oua, oregano, lamaie, dafin, usturoi, ulei, oregano.

Ingrediente:

  • 1,5 kg sare de mare
  • 2 albuşuri
  • 1 biban de mare
  • 1 lămâie tăiată rondele
  • câte 7 fire oregano şi pătrunjel verd
  • , 4 foi dafin
  • 6 căţei de usturoi

Pentru sos:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 căţei usturoi
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 2 linguri oregano verde
  • 2 linguri pătrunjel
  • sucul de la 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Se amestecă sarea de mare cu albuşurile; se frământă până rezultă o pastă. Se încinge cuptorul la 240°C, apoi se reduce focul la 200°C.

Bibanul curăţat se umple cu rondele de lămâie, oregano, pătrunjel, foi de dafin şi usturoi. Se închide cu scobitori.

Se pune un pat din 1/2 din cantitatea de pastă de sare pe fundul tăvii şi se aşază peştele umplut. Se acoperă cu restul de pastă de sare şi se modelează, ca să fie perfect acoperit.

Se coace la cuptor 20 minute.

Se încinge ulei de măsline şi se căleşte usturoiul cu coajă şi suc de lămâie, oregano şi pătrunjel. Se dau 1-2 clocote şi se stinge focul.

Se scoate apoi bibanul cu un ciocan din sare, se dă pieliţa la o parte şi se serveşte cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.