Biban la cuptor cu fenicul si busuioc

Printeaza

Biban la cuptor cu fenicul si busuioc din: bulbi de fenicul, pesto verde, unt, bibani de mare, ulei de măsline, roşii cherry, măsline negre, frunze de busuioc.

 

Ingrediente:Biban_la_cuptor_cu_fenicul_si_busuioc

  • 2 bulbi de fenicul, feliaţi
  • 1-2 linguri cu pesto verde
  • 75 g unt moale
  • 4 bibani de mare, curăţaţi
  • ulei de măsline pentru stropit
  • 150-200 g roşii cherry
  • 75-100 g măsline negre
  • frunze de busuioc, pentru decor

 

Mod de preparare:

Mixează untul cu pesto.Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Fierbe feniculul în apă clocotită timp de aproximativ 5-7 minute.

Scurge-l bine şi împrăştie-l într-o tavă de copt. Mixează untul cu pesto.

Crestează partea de sus a peştelui şi pune puţin unt în fiecare dintre crestături, apoi aşază peştele peste fenicul.

Stropeşte deasupra cu puţin ulei, introdu tava în cuptor şi coace timp de 10 minute.

Adaugă roşiile şi măslinele, apoi stropeşte cu puţin mai mult ulei şi coace încă 10-15 minute, sau până când peştele este gata.

Scoate tava din cuptor şi presară frunze de busuioc

Biban la cuptor cu fenicul si busuioc

Biban_la_cuptor_cu_fenicul_si_busuioc

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Peste si legume preparate la abur

Biban cu sos picant

Biban cu sos picant din: biban, sare, piper, coriandru, ardei iuteportocale, ceapa. Ingrediente:  4 fileuri biban de mare sare si piper coriandru legume, pentru servire Ingrediente pentru sos: 2 ardei iuti 2 portocale 1 ceapa   Mod de preparare: Pregatiti sosul. Coaceti ardeii si pastrati deoparte 20 de minute, apoi curatati de coaja. Se curata […]

retete

Biban gatit la abur

Biban gatit la abur din: biban, sare, piper, coriandru, ardei iute, portocale, ceapa. Ingrediente:  4 fileuri biban de mare sare si piper coriandru lgume, pentru servire Pentru sos: 2 ardei iuti 2 portocale 1 ceapa   Mod de preparare: Pregatiti sosul. Coaceti ardeii si pastrati deoparte 20 de minute, apoi curatati de coaja. Se curata si […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.