Bezele in straturi

Printeaza

Bezele in straturi din: albusuri, zahar, cacao, frisca, ciocolata, alune.

Ingrediente:Bezele_in_straturi

  • 10 albusuri
  • 500 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 300 ml friscă lichida.
  • 200 g ciocolată

Pentru decor:

  • 1 cană zahăr
  • 100 g alune

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, astfel încât să se tină de castron când îl răstorni. Adaugi apoi 400 g de zahăr şi baţi bine până se topeşte.

Impărţi spuma în trei părţi. Intr-o parte pui şase linguri de zahăr caramelizat fierbinte şi baţi spuma repede. In a doua parte adaugi cacaua şi amesteci, iar a treia parte o laşi albă.

Pui spuma într-un poş şi formezi bezele într-o tavă de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Introduci bezelele în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute, la foc mic. Le laşi să se răcească.

Pentru decor, caramelizezi zahărul, adaugi alunele întregi şi întinzi amestecul pe o tavă unsă cu puţin ulei. Laşi să se răcească, desprinzi de tavă şi rupi bucăţi din caramel.

Pentru cremă, înfierbânţi frişca lichidă pe foc, adaugi ciocolata rasă şi amesteci până se topeşte aceasta din urmă.

Laşi crema să se răcească, apoi o mixezi, ca să devină pufoasă. Aşezi în straturi o bezea cu caramel, cremă de ciocolată, o bezea albă, cremă de ciocolată, o bezea cu cacao.

După ce ai făcut toate prăjiturile, le decorezi cu alune caramelizate.

Bezele in straturi

Bezele_in_straturi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.